Rok a pol čaká prešovská FNsP na schválené financie zo štrukurálnych fondov

18.09.2005 Prešov

Prešov 18. septembra (TASR) - Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana v Prešove uspelo s projektom na zateplenie dvoch pavilónov...
Prešov 18. septembra (TASR) - Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana v Prešove uspelo s projektom na zateplenie dvoch pavilónov, výmenu okien a zdravotechniky. Napriek tomu, že príslušná komisia projekt v objeme 22 miliónov korún zo štrukturálnych fondov Európskej únie schválila, do dnešného dňa nedostala FNsP ani korunu.

Na spomínaný objem finančných prostriedkov čaká vedenie FNsP už 1,5 roka. \"Bohužiaľ, čakáme, skúšame sa dovolať pravdy, kedy nám to nabehne, kedy to bude, ale máme, samozrejme, smolu, pretože úradníci v Bratislave na niektorých zúčastnených ministerstvách spia. Nikto kompetentný sa nechce vyjadriť, jednoducho stojí to kdesi na mŕtvom bode a nevieme sa dopátrať toho magického bodu. Je to už trápne. Neviem komu vadí, že to bolo pridelené niekde na východ, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ FNsP Peter Biroš.
Podľa Biroša doposiaľ nikto nevie povedať, kedy schválené financie prídu. Ich preinvestovanie sa dotkne dvoch pavilónov v dezolátnom stave - interného a onkologického, ktoré treba opláštiť, vymeniť na nich okná a zrekonštruovať sociálne zariadenia.
\"Ten, kto zo strany príslušného ministerstva pochybil, mal by na seba zobrať zodpovednosť za zbytočné meškanie očakávaných financií, ktoré chce nemocnica preinvestovať v prospech pacienta, \" doplnil Biroš.
 

Vyberte región